2020-10-27T08:52:08+01:00 27. октобра, 2020. 08:52 |

У Петровцу усвојене измене буџета

На прошлонедељној седници Скупштине општине којом је председавао председник локалног парламента Миланче Аћимовић, највећу пажњу одборника, као што се и очекивало, заокупио је предлог ребаланса овогодишњег буџета, који је, након образложења, прихваћен. Прерасподела буџетских средстава је извршена јер поједини пројекти, планирани у овој години нису започети због епидемиолошке ситуације, док ће програми у току, бити исфинансирани и реализовани у потпуности.

У наставку седнице усвојена је одлука о одређивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021.годину. У овој општини, иначе, цена квадратног метра непокретности до сада није повећавана, па и поред тога Пореска управа успела је да увећа изворни приход за ову годину.

Председник Скупштине Миланче Аћимовић је у изјави за медије након завршетка седнице рекао да се пред одборницима по први пут нашао предлог правилника о платама, накнадама и другим примањима изабраних, постављених и именованих лица од стране Скупштине општине.

 -Од сада ће сваки грађанин имати увид у укупна примања функционера, рекао је Аћимовић.

Скупштина је на овој седници, за директорку Kултурно – просветног центра именовала Милицу Илић, која је до сада ову функцију обављала у в. д. статусу. Именовани су и чланови школских одбора школама у Орешковици и Рановцу, као и чланови Управног одбора Предшколске установе „Галеб“.

Расправљало се и о предлогу којим се забрањује пролазак пешачких сахрана на државним и регионалним путевима.

-За време тих поворки саобраћај се зауставља на више од пола сата. Kако будемо обезбеђивали услове за изградњу капела, тако ће се у наредном периоду смањивати број  поворки на општинским и некатегорисаним путевима, појаснио је Аћимовић.

Локални парламент разматрао је и предлог програма развојa туризма на територији целе општине у наредних седам година. Прихваћена је и измена одлуке којом се Центру за социјални рад поверавају услуге помоћи у кући, у смислу повећања броја геронто домаћица.

Р. Р. Н.