2020-03-23T13:35:19+01:00 23. марта, 2020. 13:35 |

У пожаревачкој болници: Тешка времена препознају хумане људе

Пожаревљанин Живорад Ђурић, познатији као Жића Марадона, уручио је почетком ове недеље медицинском особљу инфективног одељења Опште болнице Пожаревац и волонтерима Црвеног крста донацију у новцу, као знак пажње пошто се налазе у првим борбеним редовима против опасног корона вируса.

– Новцем не могу купити здравље, али у овим тешким тренуцима могу помоћи  најхуманије особље на свету, које не мисли на свој живот и живот својих породица, већ на животе оболелих од ове опаке болести. То су људи који имају срце, осећања, остављају породицу и свој дом и долазе овде да пруже помоћ управо онима којима је најпотребнија, рекао је Ђурић.

 

У име грађана, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић захвалио се на помоћи коју је Ђурић уручио, уверен да ће тиме инспирисати и друге који су у прилици да помогну на сличан начин.

– Као што је нашим суграђанима познато, Ђурић се и претходних година редовно  одазивао хуманитарним акцијама и помагао у тешким ситуацијама од срца колико је био у могућности. Захваљујем му се што се сетио медицинског особља и волонтера Црвеног крста који се налазе на првој линији одбране свих наших суграђана од невидљивог непријатеља – корона вируса, казао је Спасовић.

Такође је апеловао на Пожаревљане да поступају по налозима Градског штаба за ванредне ситуације и Владе Србије, како би заштитили себе и најстарије суграђане који су најугроженији у овој ситуацији.

У име медицинског особља на упућеној донацији захвалио се и директор Опште болнице Пожаревац др Данко Николић, нагласивши да овакав хумани гест даје подстрек за даљу неуморну борбу против епидемије вируса Ковид- 19.

– Поздравио бих и друге људе који пружају помоћ, наша врата су за њих увек отворена, а ми ћемо ових дана објавити спискове са захвалношћу свима онима који су помогли да пребродимо ову кризу, нагласио је др Николић.