2020-07-14T21:16:45+02:00 14. јула, 2020. 16:50 |

У пожаревачкој ковид болници 177 пацијената

Према информацијама које је саопштио др Данко Никoлић, вршилац дужности директора Опште болнице,  у ковид болницу Пожаревац у последња 24 сата примљен је 21 пацијент са симптомима ковида 19, па је данас укупан број хоспитализованих у „црвеној зони“ 177. Међу њима је 71 пацијент из Браничевског округа, док су остали најчешће из Београда,а има их из Младеновца, Куршумлије и других градова.

Од укупног броја хоспитализованих, инфекција је потврђена код 85.

На респираторима је шест пацијената.

Просек година креће се око педесет,а све већи је број млађих међу оболелима. Најмлађи пацијент има 20 година. Приметна је лоша клиничка слика са честим погоршањима општег стања, услед чега све више пацијената има потребу за кисеоником. Тренутно су сва кисеонична места заузета,а има их око 80.

Општа болница Пожаревац је последњих дана од Министарства здравља добила седам респиратора. Тренутно је у ковид болници на располагању девет респиратора. Од данас је у функцији и покретни рендген који је болница ових дана добила за пацијенте у „црвеној зони“.

Оптимални капацитет ковид болнице у Пожаревцу је око 190 постеља, уз могућност да се тај број повећа до одређене границе.

Напомињемо да и даље функционишу и све друге службе у „зеленој зони“ где се збрињавају превасходно хитни и онколошки случајеви. Тренутно је хоспитализовано 100 таквих пацијената.

Дијализа се одвија без проблема за 80 – 90 пацијената из Браничевског округа.

Породилиште такође несметано ради.

– Позивамо све грађане да и даље буду опрезни и одговорни и да примењују све прописане и препоручене мере заштите, како бисмо се лакше и брже изборили са ковидом 19 и како би наш здравствени систем могао да функционише, истакао је доктор Николић.