2020-11-02T14:39:59+01:00 2. новембра, 2020. 14:39 |

У пожаревачкој Ковид болници 69 пацијената

У Kовид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 69 пацијената са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Инфекција је потврђена код више од 50 њих.    Међу хоспитализованима је десеторо здравствених радника. Иначе, инфекција ковидом 19 потврђена је код укупно 45 здравствених радника, за које се наводи да су стабилног здравственог стања.

Током јучерашњег дана обављена су 23 прегледа, од чега шест нових пријема на болничко лечење.

Директор пожаревачке болнице др Данко Николић, додаје да се клиничка слика ковид пацијената креће од средње ка тешкој. Велики број пацијената има потребу за кисеоничком потпором, а једна особа је на респиратору.

– И даље је уочљив пораст броја инфицираних у нашем граду и целом округу. Молимо грађане да поштују све мере заштите и да не доводе у опасност од заразе ни себе ни друге. Носите маске, држите физичку дистанцу, избегавајте окупљања у затвореном простору, редовно одржавајте хигијену руку, домаћинства и пословног простора, наводи др Николић, и додаје:

 – Апелујемо на суграђане који немају преку потребу за лакарском помоћи, да не долазе у болницу јер тако повећавају ризик од заразе, коју касније могу пренети и ближњима.