У Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“ потписан је меморандум о сарадњи у оквиру пројекта „Оснаживање младих пољопривредника“. Меморандум су потписали градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, директор Пољопривредне школе Видоје Вукашиновић и Урош Делић, испред Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Фондација је у сарадњи са партнерима обезбедила 1.200.000 динара који ће бити искоришћени за набавку средстава за рад  младих пољопривредника, ученика завршног разреда Пољопривредне школе, оних чије идеје буду најбоље. Ученицима, који су након потписивања меморандума имали обуку за израду бизнис планова, упућен је позив да пријаве своје идеје на конкурс.

„Пројекат има за циљ да оснажи и охрабри будуће младе пољопривреднике и када добијете дипломе, размишљајте о ономе чиме сутра треба да се бавите. Ово је прилика да конкуришете својим идејама и бизнис плановима“, рекао је Видоје Вукашиновић, директор Пољопривредне школе.

Вукашиновић се захвалио Граду Пожаревцу на разумевању и подршци Пољопривредној школи, а самим тим, како је рекао, развоју села.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић потврдио је да локална самоуправа улаже велика средства пре свега у школовање и да сваке године издваја око 100 милиона динара за образовање ученика:

„Као локална самоуправа смо такође заинтересовани за развој пољопривреде и имамо један од бољих аграрних фондова у Србији“, рекао је он.

Градоначелник Пожаревца је додао да Пожаревац улаже значајна средства у пољопривреду кроз субвенције и подстицајна средства.

Share.

Comments are closed.

Skip to content