2021-09-17T12:28:44+02:00 17. септембра, 2021. 12:21 |

У Пожаревцу 101 пацијент, троје преминуло

У Ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 101 пацијент. Код свих је потврђена инфекција, а две трећине њих су невакцинисани. Међутим, дан раније, ова је болест однела три живота, наводи се у саопштењу пожаревачке болнице.  

– Током јучерашњег дана (у четвртак), имали смо осам нових пријема и петнаест отпуста на кућно лечење. Истог дана преминула су три ковид пацијента, два мушкарца и једна жена, сви у распону од 1938. до 1945. годишта, истичу у болници.

Када је реч о хоспитализованом 101 пацијенту, указује се на то да сви имају средње тешку или тешку клиничку слику, док су две трећине на терапији кисеоником. Тренутно нема интубираних пацијената на респиратору, док је двоје на неинваизивној вентилацији (НИВ).

У саопштењу наводе и да је девет здравствених радника пожаревачке болнице инфицирано ковидом – 19, али да су сви добро.

Иначе, у зеленој зони тренутно је хоспитализовано 178 пацијената.

– Број новозаражених је у сталном порасту. Ситуација се из дана у дан погоршава. Зато апелујемо на све грађане да се вакцинишу у што већем броју јер, иако вакцина не штити у потпуности од заражавања, клиничка пракса показује да они лакше преболе коронавирус, без већих компликација, поручује директор Опште болнице Пожаревац др Данко Николић.