Спортски центар Пожаревац у сарадњи са Градским фудбалским савезом и Градом Пожаревцем организовао је први Фудбалски куп у малом фудбалу за млађе категорије „Велибор Васовић“.

Са отварања турнира

Утакмице се одигравају на терену Тренажног центра „Велибор Васовић“ у Пожаревцу, а учествује десет екипа генерације 2010. и 2012. годишта: Млади радник 1926 Пожаревац, Железничар Пожаревац, Пресинг Пожаревац, Рудар 2021 Костолац, Црвена звезда Београд, ОФК Београд, Олимпик Београд, Раднички Крагујевац, Деспот Велика Плана и Динамо Панчево.

Добродошлицу играчима и тренерима екипа пожелео је градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакавши да је Тренажни центар изграђен у част великог пожаревачког фудбалера Велибора Васовића, чиме су створени изванредни услови за тренинг и одигравање утакмица.

-Фудбалски куп се по први пут одржава у Пожаревцу и дечаци 2010. и 2012. годишта из Србије играће у част великана фудбала, некадашњег првотимца Партизана, Црвене звезде и Ајакса, иначе рођеног Пожаревљанина, Велибора Васовића, рекао је Павловић.

Турнир је отворио прослављени фудбалски ас и некадашњи селектор А репрезентације Владимир Петровић Пижон. Он је нагласио да су у пожаревачком Тренажном центру изванредни услови за одигравање турнира и да се нада да ће оваква такмичења изнедрити будуће фудбалске шампионе.Такође, то је и прилика да се тренери млађих селекција сретну и размене мишљења.

                                                                                                            Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content