2018-05-28T17:45:13+02:00 28. маја, 2018. 10:35 |

У ПОЖАРЕВЦУ 31. МАЈА: Борба против беле куге

Манифестација „Дан борбе против беле куге“, са благословом манастира „Хиландар“, заказана је за последњи дан маја, у организацији Удружења „Колевка је највеће пространство“,  УПП  општине Мало Црниће и Центра за геополитичка истраживања „Српски одговор“.

Шестом манифестацијом посвећеном наталитету, рађању и демографији у Србији, указује се на то да је рађање једини начин изласка из демографске депересије. 

Тим поводом, у подне ће бити приређен пријем у свечаним салонима градског здања. Потом, од 13:30 сати следи академија о наталитету у малој сали Центра за културу Пожаревац. Манифестација ће се завршити догађајима на стадиону малих спортова Културно – спортског центра Пожаревац, који ће почети од 17 сати.

Како најављују организатори, следи дефинисање закључака који ће бити формулисани у писаној или електронској форми и представљени заинтересованим институцијама и лицима.

Најављени учесници Академије су:

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца, Саша Стевић, УПП Општине Мало Црниће, представник СПЦ др Братислав Миловановић, „Колевка је највеће пространство“, мр Милош Стојковић, повереник манастира Хиландар, др Југослав Стајковац, председник општине Александровац, проф. Радош Пејовић, председник Савета за породицу и популациону политику, мр Биљана Спасић, Божидар Глоговац књижевник, др Бојан Цакић  „Центар за живот“, Лепомир Ивковић и Бошко Пулетић, драмски уметници, проф. др Мића Живојиновић, Центар за геополитичка истраживања „Српски одговор“, Бобан Матић, „Опстанак“, Владица Гавриловић, покрет за децу „Три плус“, Јован Џон Боснић, публициста и политички активиста, Радојко Љубичић, Међународна православна иницијатива за забрану абортуса и Савез за живот, Ружица Кијевчанин, „Опстанак“, Миладин Милошевић „Српско огњиште“, Лакић Станко, „Колевка је највеће пространство“

Читајте недељне новине „Реч народа“.