На Градском стадиону, у организацији Спортског савеза града Пожаревца и Фудбалског клуба “Млади радник”, а у сарадњи са пожаревачком локалном самоуправом и Спортским центром, оодржан је Други меморијални турнир “Миланче Рајковић Бата”.Овај спортски догађај окупио је више од 500 малих фудбалера, односно 47 екипа из 20 клубова из целе Србије, сврстаних у пет категорија. Такмиче се деца од 2009. до 2012. годишта.

Према речима градоначелника Пожаревца Саше Павловића који је уједно и отворио Меморијални турнир, деца ће кроз такмичење показати све оно што су у својим клубовима научили о фер игри и поштовању противника. Младим играчима пожелео је током фудбалских утакмица много лепих акција, голова, победа, али и нових пријатељстава која ће у ова два дана, засигурно стећи.

 

Све учеснике овогодишњег турнира поздравио је и председник Фудбалског клуба “Млади радник” Сенад Марић који је изразио наду да ће многи од младих Пожаревљана поћи управо стопама Миланчета Рајковића Бате и на тај начин проносити славу Града и фудбала како је својевремено он то чинио.

Марић је овом приликом уручио признања представницима Града Пожаревца, јавних предузећа и установа за остварену сарадњу и пружену подрушку Фудбалском клубу “Млади радник”.

Осим градоначелника Саше Павловића и председника ФК „Млади радник“ Сенада Марића, отварању Турнира присуствовали су и чланови Градског већа Милан Јовић и Дејан Крстић, председник Спортског савеза града Пожаревца Златан Костић и председник Градског фудбалског савеза Владан Динић.

РЕЗУЛТАТИ

У категорији младих фудбалера генерације 2009, прво место припало је пожаревачком ФК „Бамби“, другопласирани је ФК „Слога“ из Петровца на Млави, док је треће место освојио пожаревачки ФК „Млади радник 1926“.

Када су у питању деца генерације 2010, победу на турниру однео је ФК „Јединство 1928“ из Сурчина, друго место припало је ФК „Јединство“ из Уба, а треће београдском ФК „Ада“.

У конкуренцији клубова фудбалера 2011. годишта, првопласиран је ФК „Млади радник 1926“ из Пожаревца, друго место припало је пожаревачком ФК „Пресинг“, а треће ФК „Тимок“ из Зајечара.

Најбољи у конкуренцији 2012. годишта је ФК „Пресинг“ из Пожаревца, другопласирани је ФК „Воја Гачић“ из Панчева, а трећепласирани голубачки ФК „Стари Град“.

У категорији деце рођене 2013. године, на Меморијалном турниру победио је ФК „Трон“ из Пожаревца, друго место припало је зајечарском ФК „Тимок“, а треће ФК „Пресинг“ из Пожаревца. 

Најбољима су додељени пехари и медаље.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content