2020-06-01T10:04:44+02:00 1. јуна, 2020. 10:04 |

У Пожаревцу: Двери у кампањи бојкота

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, у недељу је заједно са члановима пожаревачког Градског одбора разговарао са грађанима Пожаревца, чиме је започета кампања бојкота.   

Једночасовни миран протест под називом „Слобода, сигурност и правда за све, подршка председнику и потпредседнику Српског покрета Двери“ организован је испред градског здања, где се окупљенима обратио председник Градског одбора Двери Пожаревац Драган Паповић.

Нагласио је да је овај скуп организован поводом штрајка глађу председника покрета Бошка Обрадовића, који је отпочео у недељу, 10. маја, са захтевима за одлагање избора и озбиљан политички дијалог, којим би се превазишла политичка криза у земљи, јер се једино тако могу зауставити нагомилане грађанске тензије и сукоби и доћи до друштвеног договора.

– Захтевамо од представника власти да се започне са озбиљним политичким дијалогом. Тражимо да Уставни суд хитно реагује на противуставне измене изборних закона 40 дана пред изборе и поништи започети процес, чиме би избори били померени. То би смирило нарасле тензије и грађанске сукобе и отворило пут за нормализацију политичког живота у Србији, истакао је Паповић.

Како је најављено, Двери ће кампању наставити у наредним данима широм Србије, утемељену на одлуци Главног одбора о бојкоту заказаних избора.