2021-05-21T10:58:03+02:00 21. маја, 2021. 10:57 |

У Пожаревцу: Нови чланови Већа и директор Спортског центра

Анђелка Оташевић, Предраг Мијатовић и Наташа Крстић

Одборници Скупштине града Пожаревца изабрали су два нова члана Већа и именовали новог директора Спортског центра Пожаревац.

Тајним гласањем је за ресор месних заједница и Градску општину Костолац изабран Иван Пантић, док ће у Градском већу за образовање убудуће бити задужен др Горан Несторовић.

На овом заседању је разрешена дужности в. д. директора Јавне установе „Спортски центар Пожаревац“ Марија Трнавац и на ову функцију именован досадашњи члан Већа Томица Стојановић.

 

 

Др Горан Несторовић

Иван Пантић

Томица Стојановић

 

 

 

 

 

 

 

 

Мирко Стојановић именован је за директора Јавног предузећа „Љубичево“, с обзиром на то да му је истекао досадашњи мандат вршиоца дужности директора.

Др Јасмина Николић поново је именована за директорку Историјског архива Пожаревац, услед истека досадашњег мандата.

 

Мирко Стојановић

Др Јасмина Николић

 

 

 

 

 

 

 

 

Осим тога, разрешени су и постављен чланови школских одбора, комисија, савета…

Седницу је водио председник Скупшине града Пожаревца Предраг Мијатовић, а иста је одржана у складу са епидемиолошком ситуацијом, у великој сали Центра за културу Пожаревац.

Одборници су дали сагласности на извештаје о раду и пословању установа и фондације за 2020. годину Народног музеја, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, затим Центра за културу, Градског женског хора „Барили“, Историјског архива Пожаревац, Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили, Туристичке организације Града Пожаревца, Јавне установе „Спортски центар Пожаревац“, ЗУ „Апотека Пожаревац“ и Центра за социјални рад.

Усвојене су и одлуке о отуђењу градског грађевинског земљишта у поступку непосредне погодбе по тржишним условима, као и пристана са припадајућом опремом из јавне својине града Пожаревца у корист јавне својине Републике Србије, без накнаде, непосредном погодбом.

Опширније у наредном издању недељних новина „Реч народа“, у уторак, 25. маја.