2021-08-17T11:24:59+02:00 17. августа, 2021. 11:21 |

У Пожаревцу основан Покрет Влаха Србије

Покрет Влаха Србије одржао је протеклог викенда Оснивачку скупштину у Пожаревцу. За председника је изабран Владимир Угриновић који за основни циљ истиче унапређење живота влашке националне заједнице и социјалне политике.

За заменика председника Покрета Влаха Србије изабран је Жељко Илић, док су потпредседници Вићентије Булетић и Петар Алексић.

– Покрет ће се залагати за националне мањине, посебно за влашку националну мањину. Радићемо у интересу Србије. Свако ко жели да ради и да учествује у унапређењу влашке националне заједнице је добродошао. Када говоримо о бризи и унапређењу живота влашке националне заједнице, одлична сарадња успостављена је са Националним саветом Влаха и председником Новицом Јаношевићем, као и са Министарством за људска и мањинска права, нагласио је Угриновић на конференцији за медије организованој након Оснивачке скупштине.

– У наредном периоду пружићемо свој максимум и надам се да ћемо прерасти у Странку Влаха Србије. Циљ нашег покрета је да све Влахе доведе под једну капу. Покрет ће од данас представљати влашку националну мањину на територији целе Србије, поручио је председник и додао да су Покрету Влаха Србије приступили и неки од досадашњих чланова Влашке странке „Мост“ и „РИИС“.