2021-02-09T12:33:15+01:00 9. фебруара, 2021. 12:33 |

У Пожаревцу основано Удружење грађана: И ми се питамо

Крајем прошле године у Пожаревцу је основано Удружење грађана „И ми се питамо“.

Главни задаци Удружења су равномерни и одрживи развој града и сеоских подручја, стварање услова за инвестиције и развој малог и средњег предузетништва, затим реформа и јачање локалних органа власти и демократских институција, заштита и унапређење положаја свих социјално угрожених категорија, унапређење квалитета здравствене заштите, као и промоција очувања традиционалних вредности.

Своје активности Удружење ће спроводити на териоторији целог Браничевског округа. До сада основана су два огранка, у Петровцу на Млави и Костолцу. Циљ је да огранци Удружења заживе у свакој општини Округа.

Грађанско удружење организовано је на начелима равноправности, без хијерархије и лидера, орган управљања је Главни одбор који у првом мандату чине оснивачи Удружења: Марко Ђурђевић, Саша Ковач Марковић, Даворин Живковић, Зоран Стојчевић, Милијан Мирковић, Драган Паповић из Пожаревца и Станиша Станојевић из Костолца.

-Оснивачи су људи различитих професија, окупљени око исте идеје – да се пробуди свест грађана Пожаревца и околине, да се цео Браничевски округ начини бољим местом за живот и покаже да међу нама има оних који могу да допринесу бољем Пожаревцу, бољем селу, бољем Oкругу. Нису потребни никакви координатори који ће уређивати нашу кућу и двориште. Седиште Удружења се налази у Пожаревцу, на адреси Боже Димитријевића број 6 у Пожаревцу. Овим путем позивамо суграђане да нас посете, а ми ћемо им предочити наше идеје и циљеве. Сви заједно морамо нешто корисно предузети за наш Пожаревац и околину. Крајње је време да након тридесет година владања политичких странака, функционера, координатора, политичара, преузмемо бригу о нашим кућама и двориштима, наводи се између осталог у саопштењу новооснованог пожаревачког Удружења грађана „И ми се питамо“.