У Пожаревцу је на Старом корзоу отворена нова књижара Службеног гласника. Отварању књижаре присуствовали су градоначелник Пожаревца Саша Павловић и директор ЈП „Службени гласник“ Младен Шарчевић.

Градоначелник Павловић је том приликом изразио захвалност што присуствује отварању Гласникове књижаре, која ће, како је рекао, давати посебну ноту граду, посебно у области културе.

-Пре неколико месеци најавили смо да ћемо заједно са Службениим гласником имати овако један престижан локал у граду и коначно та идеја је преточена у дело. Част ми је што једно озбиљно јавно предузеће попут Гласника има своје просторије у граду Пожаревцу и сигуран сам да је ово само почетак једне добре сарадње. У плану је да Пожаревац постане регионални центар када је у питању ЈП „Службени гласник“. Пожаревац је што се тиче читалаштва и библиотекарства увек ишао у корак са Србијом, тако да сам сигуран да ће у овој новоотвореној књижари Пожаревљани наћи пуно доброг штива и оно што је битно, књига ће бити доступнија нашим грађанима, рекао је Павловић.

Саша Павловић и Младен Шарчевић

Он је подсетио да је Град Пожаревац помогао у погледу спољног реновирања објекта, што је подразумевало замену крова, портала и израду фасаде, док је Службени гласник оплеменио ентеријер.

Директор Службеног гласника Младен Шарчевић је нагласио да се ово јавно предузеће определило да проширује своју књижарску мрежу и да обезбеди да добра књига буде у сваком  делу Србије. Пожаревац као велики и развијен град био је међу првим градовима за који се разматрала могућност отварања књижаре.

-Захваљујем градоначелнику Саши Павловићу на разумевању да је читавој овој регији неопходна књижара Гласниковог реномеа. Ово је нама већ четврта књижара за кратко време која је отворена у Србији са наредним планом да у сваком већем граду Гласник буде присутан. Пожаревац смо одабрали као регионални центар, одакле ћемо своју делатност уз помоћ спољних менаџера ширити и на Смедерево, Кучево, Голубац, Петровац на Млави, Жагубицу и друга места, казао је директор Службеног гласника.

Он је најавио за наредни период отварање још једног локала који се налази одмах до књижаре, у коме ће бити смештен хаб за просветне раднике. То ће подразумевати израду персонализованих картица за сваког запосленог у просвети, рачунајући основне и средње школе, вртиће и високошколску установу. Повластице ће важити за освежавајуће напитке и сама издања у књижари.

Службени гласник је познат по озбиљним издавачким подухватима са акцентом и на науци и на култури. Веома је важно и то што је ово предузеће носилац правно – информационог система, те на овај начин упосленици правне делатности, од судија, адвоката, нотара, до тужилаца, могу да приступе библиотеци правних прописа.

-Желимо да подстакнемо и младе ауторе из самог Пожаревца и околине, јер Гласник је тај који ће увек бити у прилици да им одштампа неко дело, како би могли да покрену своју књижевну каријеру. Покушаћемо да оправдамо присуство једне велике јавне компаније која има задатак и мисију да буде присутна свугде у Србији и да одрађује оне ствари које у принципу нико не ради, закључио је Шарчевић.

                                                                                    Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content