2018-03-15T18:04:37+01:00 15. марта, 2018. 13:34 |

У ПОЖАРЕВЦУ: Почела изградња новог пословног простора компаније “Arriva Litas“

Данас су званично почели радови на изградњи новог пословног простора компаније Аррива у Пожаревцу  на простору између ДИС-а и СТОП ШОП-а. Након инвестиције од 250.000 евра за адаптацију аутобуске станице у Пожаревцу, компанија Арива инвестира додатних 2 милиона евра у нови пословни простор који ће омогућити ефикасан и еколошки приступ послу.

Нови пословни простор омогућиће модернизацију процеса рада, а у оквиру инвестиције предвиђена је и изградња нове саобраћајнице у рејону у ком ће се налазити нови објекат.

– У сам објекат биће уграђена најсавременија опрема, која задовољава највише европске и еколошке стандарде ИСО 9001, 14001 као и стандард за безбедност и здравље на раду ОХСАС 18001, који су код нас уведени почетком ове године, истакао је Дејан Богуновић, генерални директор компаније Арива Литас, додавши да Арива већ дуги низ година успешно послује у Пожаревцу.

Нови пословни објекат простираће се на површини од преко 2 хиљаде квадрата. У склопу њега вршиће се технички прегледи возила, обављање поправки и сервисирање возила, а биће изграђени и магацин  као и просторије за запослене. У склопу изградње новог објекта, компанија ће у  саградити саобраћајнице дужине од око 1 км и ширине 7 метара, као и тротоар ширине од 1,5 метара који ће бити на располагању и власницима осталих објеката у непосредној околини, као и свим грађанима Пожаревца.
Почетку радова присуствовали су  и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Града Бојан Илић са заменицима, чланови Градског већа и директори јавних предузећа. Градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, истакао је задовољство што компанија Арива наставља да развија своје пословање у Пожаревцу, доприносећи даљем економском развоју града.