Нови роман Миодрага Мајића биће представљен у Пожаревцу у петак, 10. фебруара, у малој сали пожаревачког Центра за културу, од 18 сати. 
Реч је о роману „Рудник“, који је издавачка кућа „Вулкан“ промовисала за јавност на последњем Међународном сајму књига у Београду.

Уз аутора, Миодрага Мајића, о роману ће говорити књижевник Александар Лукић, генерал Миодраг Вукмировић и публициста Драган Живановић.

Миодраг Мајић (Београд, 1969), судија је Апелационог суда у Београду. Докторирао је кривично право специјализујући се за међународно-кривичноправну област. Самостално и у коауторству, објавио је десет монографија и више од тридесет чланака из области кривичног и међународног кривичног права, и учествовао је у изради најзначајнијих закона у овим областима.

Добитник је награде Витез позива (2016), признања Балкан хероес (2018), награде Верица Бараћ (2019) и награде Допринос године Европи (2019). Већ десетак година редовно објављује текстове на свом блогу (www.misamajic.com), у којима говори о корупцији, непотизму и политичким притисцима у правосуђу. Током 2019. године објавио је роман “Деца зла” и збирку прича “У име народа”. Острво пеликана је његов други роман. Живи у Београду са супругом и троје деце.

 

 

 

Miodrag Majić (Beograd, 1969) sudija je Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu, objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), nagrade Verica Barać (2019) i nagrade Doprinos godine Evropi (2019). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu (www.misamajic.com), u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu. Tokom 2019. godine objavio je roman Deca zla i zbirku priča U ime narodaOstrvo pelikana je njegov drugi roman. Živi u Beogradu sa suprugom i troje dece.

Share.

Comments are closed.

Skip to content