Под слоганом „Пожаревац зове“ у петак, 16. септембра са почетком у 19 сати, на стадиону малих спортова биће одржан први Rock summer фестивал.

Уредник програма у Центру за културу Пожаревац Бојан Гачевић најављује да ће врхунски звук и атмосферу на отвореном донети пет пожаревачких и костолачких бендова.

Стојановић, Крстић, Гачевић и Панић

-Очекује нас велики концерт пожаречаких група које су оставиле дубоки траг у последњих двадесетак година у нашем крају. Ради се о наступу три популарна бенда „Guybrush Treepwood”, „Divert” и  „Чврге”, као и младим момцима из група „Lubricants” и “K.L.I.N”, рекао је Гачевић. Он је додао да ће у најскорије време у овој установи бити организована школа рокенрола, а да ће Град обезбедити инструменте за младе бендове.

Члан Градског већа задужен за културу и информисање Дејан Крстић је напоменуо да је Град током 2022. године организовао различите музичке програме у којимa су били заступљени сви жанрови од класичне до народне музике.

-Остало је да на крају лета овом свирком заокружимо причу везану за наше бендове из Пожаревца и Костолца и да публици која слуша алтернативни рок омогућимо да уживају у једном изванредном концерту. Пожаревац је одувек био град рока и имали смо квалитетне бендове, закључио је Крстић.

Према речима фронтмена групе „Чврге“ Данијела Панића ради се у ауторским бендовима и они ће на концерту изводити искључиво ауторске песме.

Организатори првог Rock summer фестивала су Центар за културу Пожаревац и Спортски центар Пожаревац, а покровитељ Град Пожаревац..

Директор Спортског центра Томица Стојановић истиче да је улаз на концерт бесплатан, а да ће у случају лошег времена наступ бити одржан у Хали спортова.

-Оваквим дешавањима желимо да вратимо дух старог Пожаревца, спремни смо, позивамо Пожаревљане да дођу у што већем броју, јер мислим да ће бити нешто незаборавно и стварно добро за наш град, казао је Стојановић.

                                                                        Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content