На седници Републичког одбора Гранског синдиката „Независност“ за комуналне делатности било је речи о зарадама у овој делатности широм Србије, посебно с обзиром на то да у неким јавно – комуналним предузећима већ дуго нису увећаване.  

Иначе, Републички одбор овог Гранског синдиката по први пут се састао ван свог седишта и то у Пожаревцу, у ресторану Препород – Забела. Како је најављено, то ће убудуће постати пракса, сваки пут у неком другом граду.

Домаћин окупљања је повереник Гранског синдиката „Независност“, координатор за Град Пожаревац Југослав Чарапић. Састанку су присуствовали председница УГС „Независност“ Чеданка Андрић, председник Гране јавних, саобраћајних и комуналних делатности Милан Симић и повереници из целе Србије.

– Данашња тема су укупне активности синдиката, са акцентом на питању повећања плата, бар за 12,5 посто. Нека предузећа су добила, али нека не, тако да желимо то да разрешимо. Иначе, имамо одличну сарадњу када је реч о Граду Пожаревцу, са јавним предузећима, њиховим представницима и градоначелником Пожаревца. Потписали смо и територијални Колективни уговор, истакао је између осталог председник Милан Симић и додао:

– Окупљање је организовано у ресторану Препород – Забела јер имамо одличну међусиндикалну сарадњу, али и у жељи да допринесемо промоцији овог ресторана који се може похвалити менијем, уређеним простором и љубазношћу.

Југослав Чарапић

 – Драго нам је што је Пожаревац изабран да буде први град у широј Србији у којем се одржава седница Републичког одбора. Код нас су нека јавно – комунална предузећа добила повећање, док су у неким предузећима примања већ јако дуго непромењена. У преговорима смо са Градом Пожаревцем, као оснивачем јавних предузећа.  У том смислу је још значајније то што је Пожаревац домаћин овог првог окупљања у широј Србији и што су са нама председница Андрић и председник Симић, рекао је између осталог домаћин и повереник Југослав Чарапић.

  

Share.

Comments are closed.

Skip to content