У пожаревачком Центру за културу, у организацији  основних школа „Вук Караџић“ и „Доситеј Обрадовић“, у понедељак, 13. маја, за ученике завршних разреда одржан је Сајам образовања.

Основни циљ, по речима директора ОШ “Вук Караџић” Владана Видојевића, јесте да се ученици осмих разреда детаљније упознају са наставним прогамима, смеровима и условима које нуде пожаревачке средњошколске образовне установе. На овај начин будући средњошколци могли су се ближе информисати о њиховом будућем позиву.

Сајам образовања, истакла је Ивана Јоксимовић, директорка ОШ “Доситеј Обрадовић” део је програма професионалне оријентације, који се са ученицима завршних разреда основних школа реализује осам година уназад.

-Програм професионалне оријентације предвиђа самоспознају, у оквиру које се ученици упознају са својим интересовањима, способностима и особинама личности. У наредној фази ученици се упознају са свим врстама занимања, а потом и са мрежом школа Браничевског округа. Програмом професионалне оријентације предвиђен је и радионичарски рад и одлазак у фирме, у којима се упознају са занимањима, док се на крају припрема за завршни испит, закључила је Ивана Јоксимовић.

 

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content