2021-02-04T15:11:07+01:00 4. фебруара, 2021. 14:32 |

У Пожаревцу: Саветовалиште за брак и породицу

Град Пожаревац је у сарадњи са Центром за социјални рад Пожаревац, а уз подршку донатора, SWISS PRO, покренуо пилот пројекат „Унапређење квалитета живота у граду Пожаревцу кроз успостављање ефикасних социјалних услуга“. Реч је о Саветовалишту за брак и породицу које се налази у Улици Братства и јединства број 2.Град Пожаревац је опремио просторије Саветовалишта које ради у оквиру Центра за социјални рад Пожаревац. Члан Градског већа Дејан Крстић,  истиче да већ 20 година постоји потреба за увођењем ове услуге.

– Очигледно је да постоји велика потреба за оваквом услугом. Град Пожаревац ће из овог пилот пројекта извући одређене закључке и највероватније ову услугу уврстити у сталну, која ће бити финансирана из буџета, рекао је Крстић.

Директорка Центра за социјални рад Пожаревац Татјана Рајић, истакла је да је ова услуга важна за грађане са територије Пожаревца јер се на евиденцији Центра за социјални рад налази 450  родитеља који се споре око вршења родитељског права.

– У питању је услуга саветовалишта за брак и породицу која је намењена породицама, брачним и ванбрачним партнерима и уопште решавању свих проблема кроз које данашња породица пролази. Град Пожаревац је преко служби Центра за социјални рад две године уназад носио и бреме најобимнијих пријава за насиље у породици на територији Републике Србије. Само прошле године је било око 560 пријава. Овим пројектом желимо да видимо како најефикасније спровести саветодавне услуге, истакла је Рајић.

Владимир Димитријевић, психолог и водитељ третмана у Саветовалишту за брак и породицу, истиче да је Саветовалиште намењено свима који имају проблема у емотивном односу са партнером, односно са једним чланом породице, ментално оболелом  или особом која има проблема са зависносношћу. Саветовалиште ће радити и са породицама које имају проблема са адолесцентима.

-Пружаће се помоћ и старијим лицима, бавићемо се и предразводном и разводном проблематиком. Циљ је да се уз саветовање стручног тима предупреде озбиљнији проблеми, рекао је Димитријевић.

Детаљније читајте у недељнику „Реч народа“ који ће се на киосцима наћи 9. фебруара