Манифестацији се одазвало 30 факултета из Србије

 У Пожаревачкој гимназији, у организацији Тима за каријерно вођење и саветовање ученика ове средње школе, успешно је протекао 5. Сајам високог образовања, на којем се представило 30 факултета из Србије, као и Национална служба за запошљавање – Филијала Пожаревац.

Циљ манифестације је да ученици Браничевског округа добију детаљније информације неопходне за професионалну оријентацију.

Испред школе домаћина, директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски, указала је на то да су наставне програме представиле високошколске установе, које се иначе налазе на листи жеља ученика за упис на факултете.

Осим поделе пропагандног материјала, на Сајму су организоване и посебне презентације, а у заказаном термину обављени су разговори са заинтересованим ученицима. У циљу унапређења образовног процеса, у оквиру Сајма организована је трибина на којој су учешће узели представници факултета и средњих школа Града.

Излагачи су овом приликом похвалили организаторе манифестације, истакавши да овако добро посећених скупова има само неколико у Србији, нагласила је Жуковски.

Share.

Comments are closed.

Skip to content