Осамдесет клубова из Пожаревца, који су испунили услове, добило је новац из градске касе. За њих је опредељено 127 милиона динара, док је 35 милиона динара дато за 23 клуба из Градске општине Костолац.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић приликом потписивања уговора напоменуо  је да је локална самоуправа желећи да унапреди здравље и спортски дух својих суграђана и ове године определила значајна средства за спорт, али и логистичку подршку његовом развоју.

Новац за 103 клуба

-Поред развоја спортске инфраструктуре, школског и рекреативног спорта, посебан акценат стављамо и на помоћ спортским клубовима и удружењима. Они су свакако генератор идеје младих Пожаревљана да се одлуче да усмере свој живот ка спорту. Неки од њих то чине бирајући спорт као професионалну каријеру, а неки спорту посвећују један део свог живота као атлетичари, фудбалери, одбојкаши или рукометаши у клубовима ових или неких других спортова. За здравље нације најважнија је свакако и трећа категорија, они који се рекреативно баве спортом и тиме чувају своје здравље, најпре за себе, потом за своје породице, али и за читаво друштво. Дакле, оно што све њих привлачи спорту јесу атрактивна такмичења и утакмице, и зато  доделом средстава за финансирање годишњег програма редовних такмичарских активности у области спорта за 2023. годину, помажемо наше клубове и спортска удружења. Приметно је значајно повећање у односу на протеклу годину, када смо за ове намене издвојили 139 милиона динара за клубове из Пожаревца и Костолца, казао је градоначелник.

Осим средстава која се клубовима опредељују на основу јавног позива, ту су и бесплатни термини у Спортском центру и школским просторијама, у вредности од око 30 милиона динара. Узевши у обзир да Град Пожаревац наставља да развија спортску инфраструктуру, реконструише и гради нову, попут Атлетског стадиона и тренажног центра, градоначелник је најавио још боље услове за рад и тренирање клубова.

-Сведоци сте да смо у свакој месној заједници где смо могли, радили на томе да подижемо спортску инфраструктуру. Ово што смо до сада урадили за неке је можда скромно, али за нас је заиста много, имајући у виду колика смо средства издвојили само за изградњу тренажног центра и Атлетског стадиона. У последњих десет година никада више није улагано у спорт и тренутно смо дошли до цифре од 162 милиона динара. Ви сте наши пионири и изасланици на терену, и пре свега треба да радите са децом, да од њих правите спортисте и добре људе. У будућности нас очекују нова улагања у спортску инфраструктуру, манифестације и функционисање клубова и удружења и трудићемо се да вам обезбедимо још боље услове, јер ово што ви радите је племенито, закључио је Павловић.

Свечаности су, осим представника клубова, присуствовали председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић, члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам Милан Јовић, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, члан Градског већа задужен за образовање др Горан Несторовић.

                                                                                    Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content