У Месној заједници Бурјан завршени су сви инфраструктурни радови у Ратарској улици, од раскрснице код школе до старе пруге. Асфалтирање ове улице, која представља значајну саобраћајницу за цео град, коштало је у обе фазе 87 милиона динара.

Приликом обиласка окончаних радова, градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је да је разлог што се радило скоро годину дана тај што је на овом подручју сукцесивно рађена огромна инфраструктура, једна за другом.

-Ова улица је деценијама била у неадекватном стању и поносни смо што смо испунили обећање са почетка мандата да ћемо је уредити. Поделили смо радост са окупљеним мештанима, али смо и пажљиво саслушали њихове предлоге како да још више унапредимо живот људи у једној од највећих области нашег града. Само у топлификацију на потезу Ратарске са околним улицама уложен је  241 милион динара. Пре тога су радови на замени азбесто – цементног цевовода и реконструкцији водоводне мреже старе близу 40 година коштали 28 милиона, док је за асфалтирање 1,3 километра пута и тротоара издвојено 87 милиона динара. Укупна вредност радова на потезу око Ратарске улице је 356 милиона динара и та средства су издвојена од 2020.  године до данас. Радови би далеко пре били приведени крају да је ова улица имала сву неопходну подземну инфраструктуру. Одрађени су водоводна мрежа, кишна канализација, топлификација и асфалтирање. Град Пожаревац је израдио много пројеката који се тичу самих улица и тренутно се чека финансирање у складу са  могућностима и средствима којима располажемо. Тако, завршени су пројекти за остатак Ратарске улице до заобилазнице, Моравске улице, Боже Димитријевића, Поречке и 27. априла и још низ значајних локација које очекују финансирање. Гледали смо да пројектном документацијом покријемо главне транзите и даље је на нама да видимо какве су могућности за финансирање инфраструктурних радова, закључио је Павловић.

                                                                                                           Д.Динић        

Share.

1 коментар

Skip to content