Породица, пријатељи и колеге опростили су се од Славише Алексића, заменика градоначелника Пожаревца, на комеморацији одржаној у Скупштини Града Пожаревца. Славиша Алесић преминуо је у суботу, 6 маја, у 61 години живота, а испраћен је речима хвале и лепим сећањима.

Увек спреман да саслуша, посаветује и помогне, скроман и праведан, велики професионалац у свом послу, а пре свега добар човек, овим речима од Славише Алексића опростио се његов први сарадник, градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

-Данас се сећамо нашег драгог пријатеља и колеге, заменика градоначелника Славише Алексића, који нас је прерано напустио и оставио ненадокнадиву празнину. Као један од мојих најближих сарадника, могу слободно рећи и да је његов одлазак учинио да наш свакодневни боравак под кровом наше градске куће више никада не буде исти. Не мислим ту само на његов допринос развоју града и свакодневне задатке које је ревносно обављао. Оно што ће свима нама подједнако недостајати је и његов ведар дух, смиреност и у најкритичнијим ситуацијама и лепа реч коју је имао за свакога. Обављајући високу градску функцију, био је омиљен код свих подређених сарадника. Према њима се опходио са великим уважавањем, својственим само оствареним и добрим људима. У свакоме од нас је будио поштовање услед сјајне професионалне каријере коју је остварио током свог живота.

Беспрекорна радна биографија, учинила је да Славиша Алексић са великом мудрошћу савладава компликоване проблеме које један град може да има. Могу са ове позиције да кажем да је по функционисање локалне самоуправе велики губитак што га је смрт затекла на врхунцу каријере, у тренутку док је обављао свој мандат као заменик градоначелника.

Понајвише ће свима нама који смо радили са њим са професионалне стране недостајати његово искуство. Захваљујући управо искуству Славише Алексића, често смо успевали да ствари убрзамо када треба, и у неким ситуацијама мудро сачекамо када је то било неопходно.

Ових дана свакако је најтеже његовој породици. Желим да његовој супрузи и деци поручим да сам познавајући Славишу, сигуран да су имали једног дивног човека на челу своје фамилије и да се због тога требају сматрати привилегованим. Заједно са вама, вечно ћемо га се сећати, тужни што је прерано преминуо, али у исто време и срећни што смо имали ту част да је био међу нама. Нека му је вечна слава и хвала, рекао је градоначелник Павловић.

Евоцирајући успомене на Славишу Алексића, његова дугогодишња сарадница Оливера Пауљескић је између осталог истакла: „Размишљајући у овом трагичном тренутку како да се опростим од тебе, помислила сам да са тобом морам бити потпуно искрена без превише кићења о томе какав си био, јер био си бољи од тога како бих те ја уз пуно труда и не баш пуно талента за писање описала. Био си заиста један од оних најбољих који се чувају за цео живот, друг, колега, отац и много тога у чему ти није било равног, храбар, племенит, поуздан, часна особа високог интегритета, једном речју велики човек. Изгубили смо све то, великог човека, насмејаног и ведрог, а опет централну личност великих догађаја, човека кога одговорне функције нису спречиле да решавајући многе изазове задржи доследност, поштење и несвакидашњу лакоћу постојања. Драга Цецо, Нено, Јелена и Ђоле, описујући јединственог вашег супруга и оца, нашег Славише, сигурно није речено све, а поготово не оно што се не може речима описати. То је безгранична љубав коју је осећао према својој породици. Поред свих пословних достигнућа у каријери и функцијама на којима је биран, управо је на вас био најпоноснији. Нека вам Бог да снаге да се изборите са тугом и нађете модел да живите баш онако како би волео да вас види. Остало је пуно неостварених планова и заједничких снова које сте желели да остварите“.

Сахрана заменика градоначелника Славише Алексића је у уторак, 9. маја, у 14 часова на брежанском гробљу.

                                                                             Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content