2020-10-30T14:57:41+01:00 30. октобра, 2020. 14:57 |

У Старом Костолцу: Топлификација Кобалове улице

У Градској општини Костолац настављено је ширење топлификационе мреже. Током текуће и протекле године реализована су три велика пројекта у тој сфери, међу којима и ширење топлификације у Кобаловој улици у Старом Костолцу. Топле пробе започете су данас, у 14 домаћинстава.   

Приликом обиласка ове локације, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски указао је на то да је прошле и текуће године у топлификацију на територији Градске општине, кроз три инвестиције, уложено око 68 милиона динара. Постављено је око 4.000 метара мреже и обезбеђено више од 100 прикључака.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски најављује почетак радова на уклањању ауто моста и ширењу фекалне канализације у седамнаест улица у костолачким насељима Канал, Дидино село и Колиште.

– Први пројекат односио се на ширење топлификационе мреже у кругу костолачке пијаце, где је после 35 година прикључено више од 55 објеката. Вредност те инвестиције надилази 40 милиона динара. У јесен прошле године радило се на ширењу топлификације у Базенској улици, тако да је у том делу Костолца више од 20 домаћинстава добило грејање. Исте године, у новембру, завршен је капитални пројекат ширења топлификације Кобалове улице у Старом Костолцу, вредан 13 милиона динара,  за 28 домаћинстава. Због епидемиолошке ситуације мало се каснило са прикључцима, тако да данас присуствујемо топлој проби за 14 домаћинстава, а у наредном периоду ће исто толико кућа бити прикључено на топловод, рекао је Крстаноски.

Он се овом приликом захвалио Граду Пожаревцу и Буџетском фонду за заштиту животне средине на одобреним средствима, као и Служби грејања ТЕ „Костолац А“, која је скоро месец дана вредно радила и успела да прикључи 14 кућа.

Приликом почетка топлих проба затекли смо једног од мештана чији ће дом по први пут бити утопљен даљинским грејањем, Славишу Николића, који се захвалио Градској општини Костолац што је омогућило да се житељи овог дела Старог Костолца, после 35 година, по врло повољним условима прикључе на топлификациону мрежу и изразио наду да ће у најскорије време бити решен и постојећи проблем са канализацијом.

Уз Крстаноског локацију у Кобаловој улици су обишли заменик председника ГО Костолац Дарко Грубетић и чланови Већа ГО.

 Д. Динић