2021-06-26T23:32:25+02:00 25. јуна, 2021. 14:02 |

У суботу и недељу СФАС у Кличевцу

У суботу и недељу, 26. и 27. јуна, у Кличевцу се одржава 24. републичка смотра фолклорних ансамбала села Србије. То су на конференцији за медије одржаној у Туристичкој организацији Града Пожаревца најавили Предраг Мијатовић, председник Скупштине града и Организационог одбора СФАС-а и чланови Организационог одбора Марија Влајовић, Татјана Дамњановић, Живадин Николић и Бобан Милошевић. Организатори Смотре су Министарство културе и информисања Републике Србије, Град Пожаревац који је уједно и покровитељ, Савез аматера Србије, Месна заједница Кличевац и КУД „Миленко Стојковић“ из Кличевца.

Председник Организационог одбора Предраг Мијатовић је нагласио да Град Пожаревац увек подржава овакве смотре које представљају спој фолклора, традиције и културе.

-Овај фестивал има посебну вредност јер траје скоро две и по деценије, републичког је нивоа и у такмичарском делу наступиће 12 културно – уметничких друштава, рекао је Мијатовић и позвао Пожаревљане да у наредна два дан посете Кличевац и уживају у самој манифестацији.

Постојбина војводе Миленка Стојковића ове године угостиће фолклорне ансамбле из Гаја, Велике Дренове, Преконоге, Влашког Дола, Кобишнице, Пуковца, Раковца, Горића, Рудне Главе, Кличевца, Дрма и Лединаца. У ревијалном делу програма наступиће оркестар и извођачи РТС-а, дечији ансамбл и ветерани КУД-а „Миленко Стојковић“ из Кличевца.

                                                                                                Д.Динић