PESACENJEПланинарски клуб “ВУКАН“ и Еколошко друштво „Пријатељи Чачалице“ приредиће у суботу 3. јуна рекреативну пешачку акцију и дружење. Циљ организатора је подизање свести свих генерација наших суграђана о значају пешачења као спортско-рекреативне активности, екологије, очувању здравља као и других вредности. За ову прилику припремељене су четири стазе:  Чачалица, Минине воде, Сојин салаш и најдужа – Манастир Рукумија – Стаза Ходочашћа са различитим временима полазака, а свака стаза ће имати свог водича.

– Свим учесницима пружићемо извесне едукативне садржаје, и покушати да  пробудимо жељу боравка у природи, јер је Чачалица задивљујући бисер  нашег града, још недовољно откривен, каже нам  доктор Момчило Манић из Планинарског клуба „Вукан“. – Током протекле године два пута смо организовали овакву акцију и том приликом подржани од Министарства омладине и спорта, Планинарског савеза Србије и Града Пожаревца, а одзив је био изузетан, што очекујемо и у суботу.

             Старт пешачења биће код Еколошког дома на Чачалици, после уписа у списак учесника и отварња које је у 9,00 сати, а из Планинарског клуба „Вукан“ и Еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“ поручују свим учесницима да уз добро расположење са собом понесу удобну обућу и слојевиту одећу, флашицу воде и сендвич.  Детаљније информације о самој акцији могу се добити путем телефона : 064 / 700-6441,   064 / 709-0025  и  064/280-6730 .

В.В.  

Share.

Comments are closed.

Skip to content