Слободан Васић и Василије Балдић

Девета по реду „Џипијада” биће одржана у суботу, 16. марта у селу Баре, са почетком у 8 сати.

Органитори Џипијаде су „ Offroad Club Stig 4×4 “ Баре и МЗ Баре, уз подршку Туристичке организације Града Пожаревца. Манифестација се састоји из рекреативне и такмичарске вожње и подразумева вожњу шумским путевима  до Малог Градишта и назад до Берањске утрине где ће потом бити одржано такмичење у категоријама „Soft“ и „Hard“ , трка квадова и мотокрос.  За најбоље су и ове године обезбеђени пехари и дипломе.

Слободан Васић, испред Организационог одбора девете „Џипијаде“ истиче да ће учешће узети људи из целе Србије, Новог Пазара, Тутина, Деспотовца, Петровца, Голупца, Градишта, Београда, Младеновца…

Рекреативна туристичка вожња од 30 км проћи ће кроз атаре и шуме села Баре, Мало Градиште, Божевац и Смољинац. На Беранској утрини потезу између села Баре и Берање одржаће се такмичење. По други пут биће одржан и мотокрос. Такмичење у „softu“  подразумева брзински испит џипова који су подељени у две категорије, слабија и јача, ту је и такмичење квадова и најзанимљивије и најтеже такмичње, „hard“ такмичење. По први пут ове године организује се и „испит снаге“  где се  возила надјачавају.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content