2018-04-28T09:50:22+02:00 28. априла, 2018. 09:50 |

У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ ЦВЕЋА У ПОЖАРЕВЦУ: Очекује се велики број излагача

У Пожаревцу ће се по једанаести пут  одржати Фестивал цвећа. Првог мајског викенда –  5. и 6. маја , центар града је резервисан за узгајиваче цвећа и расада и све пратеће производе и опрему за баштованство. Поред цвећа, на Фестивалу ће своје производе излагати и чланови Удружења пчелара Пожаревац. Ово удружење традиционално  припрема и „слатко“ изненађење за децу која учествују у програму. Организатор 11. Фестивала цвећа је Туристичка организација Пожаревац, а суорганизатори су Удружење цвећара Браничевског и Подунвског округа и Удружење пчелара Пожаревац. Покровитељ манифестације је Град Пожаревац.

           Туристичка организација Пожаревац је упутила позив произвођачима цвећа из целе Србије да учествују на Фестивалу. На прошлогодишњем, десетом јубиларном фестивалу учествовало је 130 излагача из свих крајева Србије:

           -Сада очекујемо већи број, јер је наш Фестивал један од највећих и најозбиљнијих такве врсте у Србији и има традицију и квалитетну организацију, каже Јелена Вуказић, директорка Туристичке организације Пожаревац.

           Свечано отварање Фестивала је заказано на Тргу ослобођења у суботу, 5. маја у 10 часова. У оквиру отварања припрема се дечији програм уз учешће малишана из предшколске установе „Љубица Вребалов“.

                                                 ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ

 

           Фестивал цвећа се организује на отвореном простору, у Табачкој чаршији, штандови ће бити и на Тргу ослобођења и вероватно ће простор за излагаче бити проширен и на Лењинову улицу. Организатор, Туристичка организација Пожаревац, очекује лепо време 5. и 6. маја како би посетиоци, а искуство је показало да је интереовање велико, могли да уживају.

           Први дан Фестивала има такмичарски карактер и после свечаног отварања бираће се најлепше уређен штанд. Организатор је предвидео новчане награде за прво, друго и треће место. Жири ће чинити стручњаци који се баве хортикултуром и пејзажном архитектуром.

 

Цена закупа штанда 3500 динара

                 Цена закупа штанда је 3500 динара. Пријаве за учешће на Фестивалу су у току. Примаће се сваког радног дана до 3. маја у седишту Туристичке организације у Улици Вељка Дугошевића и у Туристичком информативном центру у Улици Моше Пијаде 1. Услужни телефони за додатне информације су 012 / 544-155, 012 / 544 156 и 012 / 542 – 277.

 

           Посетиоци ће имати прилику и да виде како се праве цветни аранжмани. Ученици смера цвећар – вртлар, Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца, ће на свом штанду са цвећем које сами производе презентирати и ову вештину.