2021-08-26T09:44:59+02:00 26. августа, 2021. 09:44 |

У сусрет јубиларној 40. изложби „Љубимца“

Достојно имену и традицији

Десетак дана уочи 40. Међународне изложбе ситних животиња „Љубимац 2021“. најстарије пратеће  Манифестације „Љубичевских коњичких игара“, разговарали смо са председником Удружења „Љубимац“ машинским инжењером Првославом Мошићем,  интересујући се како теку припреме за јубиларну манифестацију.

– Као што Пожаревљани али и наши дугогодишњи сарадници из земље и иностранства знају, четири деценије и наш јубилеј, календарски је био минуле,  2020. године. Но, због поштовања превентивних мера против короне које су тада биле на снази, целокупна манифестација са свечаношћу померена је за ову годину. Што се тиче нас у „Љубимцу“, ми смо већ годину дана спремни, а ових дана финализујемо детаље везане за саму Изложбу и јубилеј, каже Мошић.

– Прво у  у низу дешавања је свечаност и додела признања онима који су протекле четири деценије били уз „Љубимац“ и срцем помогли да тако дуго успешно трајемо и делујемо. Реч је о пријему у Салонима градског здања који ће се одржати у петак 27. августа, сазнајемо од Мошића.

Када је о самој изложби реч, она ће и овај пут бити приређена у  хангару Сточне пијаце у Пожаревцу почев од 2. септембра када ће се обавити пријем експоната и њихово оцењивање од стране жирија. Исте вечери у Ресторану „Хиподром“ је традиционална „Ноћ Љубимца“, док ће сутрадан, у петак 3. септембра, након проглашења шампиона по расама, у изложбеном простору свечано бити отворена 40. јубиларна  Међународна изложба ситних животиња.

– Ни овај пут нисмо заборавили најмлађе, па ће у суботу 4. септембра бити одржана III Ревија дечијих љубимаца, а према традицији, манифестација ће бити окончана у недељу великом брзом експоната. Речју, за јубиларну Међународну изложбу ситних животиња „Љубимац“ са наше стране је све прецизирано и спремно, али са дозом стрепње, јер свако од нас са зебњом из дана у дан прати епидемиолошку ситуацију и нада се да ће, када је тај сегмент у питању, све протећи како треба, закључује Првослав Мошић.

Влада Винкић