У Жагубици је поводом финализовања пројекта „Веће шансе за образовање и стручно оспособљавање ученика угоститељског смера Техничке школе“, који је реализован у оквиру програма Пољске развојне помоћи за 2022. годину, 8. децембра одржана завршна конференција.

Тим поводом су уз председника Општине Сафета Павловића, директора жагубичке Техничке школе Душана Милосављевића и њихових сарадника, присуствовали амбасадор Пољске у Србији Рафал Перл и партнери на пројекту из братског града Пјотрков Трибуналски.

Пројекат је позитивно оцењен, уз наглашавање значајног доприноса у сфери образовања. Иначе, вредност пројекта износи 44.640 евра. Пољска је за њега издвојила 24.550 евра, а Општина Жагубица 20.090 евра. Од ових средстава рестауриран је и опремљен школски ресторан неопходан за обуку 90 ученика ове школе на образовним профилима угоститељске струке, како је на конференцији рекао директор Техничке школе Душан Милосављевић.

На завршној конференцији госте је поздравио и председник Општине Жагубица Сафет Павловић који се захвалио пољским пријатељима и између осталог, рекао:

– Опредељење за подизање квалитета услуга образовних институција у нашој средини, Општина Жагубица је доказала и доказује како кроз подршку овом пројекту, тако и кроз подршку другим пројектима и у другим школама.

Share.

Comments are closed.

Skip to content