2020-08-12T13:00:44+02:00 12. августа, 2020. 12:58 |

У Установи за одрасле и старије у Великом Поповцу: Троје преминуло

У Општини Петровац на Млави, према званичним подацима пожаревачког Завода за јавно здравље, од корона вируса оболело је 177 особа, укључујући и кориснике Установе за одрасле и старије „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу, у коме су нажалост, једна неговатељица и два корисника преминули.

Председник Општине Душко Нединић је на јучерашњој конференцији за медије изјавио да је неопходно придржавати се превентивних мера.

-Здравље је најважније, зато не смемо да се опуштамо. Морамо имати у виду да постоје осетљиве категорије становништва на корона вирус и да се због њих и даље морамо придржавати мера. Молим суграђане, нарочито оне осетљивог здравственог стања, да избегавају масовна окупљања и контакте на још неко време. То је наша грађанска дужност, али и морална обавеза, поручио је Нединић и додао:

-У Установи за одрасле и старије „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу, број заражених даље није растао. Оно што је позитивно је да се запослени који су оболели од ковида 19 полако опорављају и враћају на посао. Такође, почиње се са ретестирањем заражених корисника и они се добро осећају и опорављају. Дакле, не можемо рећи да је ситуација добра, када имамо преминуле, али можемо рећи да се ситуација стабилизује. Надам се да ова ситуација неће још дуго потрајати, рекао је председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић.