Општински штаб за ванредне ситуације Oпштине Велико Градиште, одмах по проглашењу ванредног стања у Србији због пандемије изазване корона вирусом донео је наредбу да се прекида рад Предшколске установе, а запослени се стављају на располагање Центру за социјални рад и Црвеном крсту.

 

 


 

Радно време угоститељских објеката: ресторана, кафића, барова, кладионица и осталих угоститељских објеката трајаће до 20 часова.

У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише педесет лица, уз обавезну удаљеност столова од 2 метра.

Наредба се односи и на рад пекара и објеката брзе хране у којима је забрањено конзумирање хране јер је боравак купаца ограничен уз обавезно одстојање од најмање метар ипо између потрошача.

Запослени у свим  трговинским објектима  дужни су да носе рукавице и заштитну маску, а на улазу треба да поставе средство за дезинфекцију.

У згради Општинске управе  затворени су бочни улази, а грађанима улаз омогућен само на средњем, главном улазу на коме ће дежурати по два запослена из Управе који ће давати потребне информације.

Општинска управа ће омогућити рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година. Уколико су оба родитеља запослена у Општинској управи, јавним предузећима и другим буџетским корисницима и имају децу млађу од 12 година, један од родитеља може да ради од куће, осим ако постоји неодложна обавеза  или потреба запосленог да дође  на посао.

Јавне установе, у складу са овом наредбом у обавези су да откажу све манифестације и посете, тренинге и било каква окупљања, а запослени су дужни да се ставе на располагање Црвеном крсту и Центру за социјални рад.

Црвени крст и Центар за социјални рад су дужни да у што краћем року попишу социјално угрожена лица изнад 65 година на територији Општине и сачине план снабдевања ове категорије људи намирницама и лековима. Особе за контакт су: Неда Брајковић, директор Центра за социјални рад, телефон 0628017831 и Оливер Стојановић, секретар Црвеног крста, телефон  0653837666. Контакт телефони доступни су 24,00 часа.

Према наредби формирана је радна групу од представника општинске инспекције, полиције и Дома здравља која је дужна да са повереницима цивилне заштите по месним заједницама обиђе сва насеља у општини са наредбом да се хитно одржи седница Савета месне заједнице на којој ће сви чланови добити инструкције за поступање, односно праћење спровођења самоизолације лица која су дошла из иностранства и лица старијих од 65 година. Руководилац Одељења за инспекцијске послове, Сузана Васиљевић  је задужена за контак са председницима МЗ.

Share.

Comments are closed.

Skip to content