У Основној школи „Иво Лола Рибар“ 22. априла, одржано је општинско такмичење из познавања саобраћаја за ученике првог и другог разреда основних школа „Пажљивкова смотра 2024“. Најбоље пласиране екипе првог и другог разреда биле су из основних школа: „Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, освојено прво место, „Вук Караџић“ Мајиловац – друго место и „Миша Живановић“ из Средњева, треће место.

Циљ ове акције је формирање исправних ставова о безбедном учешћу у саобраћају код деце, на њима допадљив начин, кроз игру, дружење, такмичења кроз која они усвајају нова и утврђују стара знања о саобраћају.  За све учеснике су обезбеђени поклони и награде како би деца стекла осећај да се њихов труд вреднује.

Oрганизатори такмичења су Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја Општине Велико Градиште. Жири су чинили заменик председника Општине и, уједно, председник Савета Недељко Васић, заменик председника Скупштине и заменик председника Савета Слађан Марковић и припадник Полицијске станице Велико Градиште.

Ове  екипе представљаће општину Велико Градиште на регионалној смотри.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content