2020-05-20T12:13:49+02:00 20. маја, 2020. 12:13 |

У Великом Градишту: Почело пријављивање за Силафест

Организациони одбор Фестивала туристичког и еколошког филма – СИЛАФЕСТ објавио је јавни позив за пријављивање учешћа домаћих и страних аутора филмова.

Фестивал ће се ове године одржати од 30. августа до 5. септембра, а рок за слање пријава је 15. јун. Након тога селекциона комисија изабраће 60-ак филмова  које ће приказати у амфитеатру градског парка и на Дунавском кеју у Великом Градишту пред стручним жиријем, еколозима из земље и иностранства, туристичким радницима и представницима „седме силе“.

Награде „Гран при“ фестивала, „Златни талас“ и „Сребрни талас“  планиране су за најбоља остварења по такмичарским категоријама.

Предвиђене су и специјалне награде: „Златни пинкум“, за најбоља домаћа филмска остварења из области екологије и туризма и награде „Бели багрем“ за најбоље ауторе у сфери општег сензибилитета, режије, филмске монтаже и музике. Такође, биће додељена и награда „Плави Дунав“ у свакој специјалној категорији туристичког филма: вино, спорт, кулинарство, религиозни туризам, културолошки туризам, уметност и туризам.