Са министром без портфеља задуженим за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором Ђорђем Милићевићем, председник Општине Велико Градиште Драган Милић потписао је у Београду три уговора за организацију кампова за младе из дијаспоре, региона и матице.

Реч је о спортско-образовном, културно-образовном и еколошком кампу у Великом Градишту који ће окупити око 450 младих Срба из дијаспоре, као и из Норвешке, Аустрије, Италије, Румуније, Македоније, Републике Српске, Црне Горе и из матице. Поред учесника из града домаћина, Великог Градишта, у камповима ће боравити и млади из Грачанице.

Кампови ће бити организовани у другој пловини јуна, након завршетка школских активности. Током сваког кампа у трајању од по четири дана млади ће ове године имати прилику не само да се упознају са тематиком на коју се камп односи већ и са српским језиком и културом, али и историјом српског народа.

Сарадња Владе Републике Србије и  општине Велико Градиште је уочљива и резултати су видљиви како кроз инфраструктурне пројекте тако и кроз мере и активности којима се унапређује друштвено-социјални статус и  приоритетни правци развоја.

Р. Н. 

 

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content