2020-11-09T12:52:31+01:00 9. новембра, 2020. 12:52 |

У Великом Градишту: Уручене награде најуспешнијима

 

У општини Велико Градиште, обележен је Дан ватрогасаца и просветних радника. Тим поводом, председник општине Драган Милић и председник Скупштине општине Владимир Штрбац уручили су награде најуспешнијим радницима у протеклој години.

Свечаном пријему присуствовали су и директори просветних установа, командир ватрогасне јединице из Великог Градишта као и руководиоци локалне самоуправе. Честитајући празник награђенима, председник општине Драган Милић истакао да су обе професије врло значајне.

-Просветни радници који „брусе“ децу, који од детета стварају човека практично га уводе у живот, уче  како да се понаша и шта да ради и ватрогасци који спашавају животе и имовину људи, рекао је Милић подсетивши на градиштанску просвету, три основне школе, дечји вртић и средњу школу.

– Наша деца постижу добре резултате  на републичким такмичењима, код уписа на факултет, средњу школу итд. Ми те резултате награђујемо и то ћемо  наставити и убудуће. Што се тиче ватрогасаца, екипа која ради свој посао посебно је дала допринос у ово тешко време короне, где су максимално дали себе,  заједно са здравственим радницима, ловцима и другим људима који се баве одређеним пословима учествовали у дезинфекцији, дељењу пакета и разним врстама помоћи. Увек су ту када треба, почев од гашења пожара, спашавања имовине, људских живота и других послова који су неопходни за функционисање и нормалан живот грађана у нашој локалној самоуправи и шире, рекао је Милић пожелевши просветним радницима да раде квалитетно као и до сада, а ватрогасцима да имају што мање посла.

Овом приликом најистакнутијим радницима подељене су пригодне новчане награде као признање за њихов рад и изузетан допринос. Међу награђенима ове године су Вера Стокић, професорка економске групе предмета и Александра Димитријевић, педагог из Средње школе „Милоје Васић“ из Велико Градиште, Снежана Атанацковић, секретар школе и Јованка Јоцић, радница у кухињи  ОШ „Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, Сања Милошевић, наставница математике из ОШ „Вук Караџић“ Мајиловац, Ирена Стојшић, наставница разредне наставе из ОШ „Миша Живановић“ Средњево, Светлана Јевтић, васпитачица из Предшколске установе „Мајски цвет“ Велико Градиште, Владимир Живадиновић, наставник гитаре из одељења Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Великом Градишту и Маријана Живковић, једина жена ватрогасац спасилац из Ватрогасно-спасилачке јединице Велико Градиште.