2021-06-29T09:57:38+02:00 29. јуна, 2021. 09:57 |

У Виминацијуму: Савезно полагање за дан звања за црни појас

Шесто Савезно полагање за дан звања за црне појасеве, у систему самоодбране реални аикидо, остаће упамћено по изузетном амбијенту амфитеатра Археолошког парка „Виминацијум“, мајсторским вештинама полагача и одличној организацији.

Одржано је у недељу, 27. јуна, у организацији Српског савеза систем самоодбране реални аикидо 2015 и Борилачког центра „Кнез Милош – КОС“ из Костолца.

Полагање је званично прогласио отвореним председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски:

– Велико нам је задовољство што смо домаћини овакве манифестације. Пре месец дана смо били домаћини Државног првенства у женској спортској гимнастици, за нама је и велики турнир у шаху са око 200 учесника, а данас и Савезно полагање у реалном аикиду. По професији сам професор физичке културе и тридесет година сам у спорту, као играч и тренер, али нешто слично овоме нисам до сада искусио. Сјајна је идеја Антона Ивановића да се у оваквом амбијенту, у амфитеатру Виминацијума, попут старих Римљана, данас покажу наши врхунски мајстори.

Том приликом је представник Борилачког центра „Кнез Милош“, Антон Ивановић, уручио захвалнице за подршку пружену клубу. Добитници су: Градска општина Костолац, Центар за културу „Костолац“, Археолошки парк „Виминацијум“, Синдикат ПД „Георад“ Дрмно, МД лекарска ординација из Костолца, Књаз Милош Натура д.о.о, СЗР „Врабац“ из Пожаревца и „Стевановић турс“ из Малог Црнића.

Повеља Савеза за допринос развоју борилачке вештине уручена је Марку Оцокољићу, председнику Борилачког центра „Кнез Милош – КОС“ из Костолца. За медијску подршку захвалнице су добили НИПД „Реч народа“ Пожаревац, „Радио стил“ Костолац и „САТ телевизија“ Пожаревац.

Полагачи за дан звања за црне појасеве показали су висок ниво и квалитет вештина и тиме се успели за још степеник у овом спорту. Жарко Малбашић из КРА и ЈЈ Нови Сад положио је за први дан звања, Биљана Јовановић из БК „Кнез Милош“ за други дан звања, Лазар Митић из БК „Кнез Милош“ сада је носилац црног појаса други дан, Горан Павловић из БК „Кнез Милош“ је такође заслужио други дан звања, а Михаљ Харча из ЦРА Брешћански је стекао трећи дан звања.

Међу гостима, представницима сродних спортских клубова, такође су били и гости из Македоније.