2021-06-05T10:14:43+02:00 5. јуна, 2021. 10:14 |

У врху српске гимнастике

Сениорски тим Гимнастичког клуба „СО Партизан“ Kостолац, у првом колу KУП-а Србије освојио је друго место, док се Петар Вефић у појединачној конкуренцији пласирао на прво, а његов клупски друг Срећко Стојадиновић на четврто место.Kлупско Првенство Србије по категоријама донело је још боље резултате Костолчанима. Сениорски тим у саставу: Божидар Маровић, Петар Вефић и Срећко Стојадиновић, пласирао се на  друго место у екипној конкуренцији сениора.

Појединачно у гимнастичком вишебоју Петар Вефић је освојио прво место и титулу сениорског првака Србије док је Срећко Стојадиновић освојио четврто, а Божидар Маровић девето место, јер је вежбао само на две справе.

Сениори Партизана, другог дана такмичења у финалу по справама, показали су да су оправдано сам врх српске гимнастике. Петар Вефић се окитио златном медаљом такмичењем на коњу са хватаљкама, сребрним одличијима на прескоку и разбоју и бронзом на партеру и вратилу. Срећко Стојадиновић је бриљирао на круговима освојивши злато, док су му бронзане медаље припале за вежбе на прескоку и разбоју. Четврто место освојио је на партеру и вратилу. Маровић је ушао у финале на коњу са хватаљкама али се због пада задовољио петим местом.

           Врхунским резултатима сениора придружили су се и јуниори Урош Петровић и Богдан Михајловић. У гимнастичком вишебоју Петровић је освојио друго место и пласирао се у финале на свим справама, док је Михајловић вежбао само на коњу са хватаљкама и у финалу освојио бронзану медаљу. Петровић је пак у финалу постао јуниорски првак Србије на коњу са хватаљкама и у прескоку, а сребро је освојио на партеру, круговима, разбоју и вратилу.

                                                                            Ј. М. Бујић