У свечаној сали Скупштине општине Жабари, 24. марта, у организацији Народне библиотеке „Проф. др Александар Ивић“ одржана је Општинска смотра рецитатора под називом „Песниче народа мог“. Подршку су пружили председник општине Жабари Јован Лукић, Скупштина општине Жабари, Општинска управа, Туристичка организација и Центар за културу „Војислав Илић Млађи“.

Најуспешнији рецитатори

У такмичарском делу програма учествовали су ученици основних школа „Херој Роса Трифуновић“ из Александровца и „Дуде Јовић“ из Жабара. Сваку школу је представљало по 6 такмичара млађег узраста, од првог до четвртог разреда и по 6 такмичара старијег узраста, од петог до осмог разреда.

По оцени стручног жирија којег су чинили Божидар Пешев, писац из Београда, Милена Анђелковић, професор српског језика и књижевности из Пожаревца и Стеван Јовановић, глумац из Велике Плане, најуспешнији у категорији млађег узраста су: Сара Станојевић, Ђурђа Перић, Софија Милошевић и Душан Милошевић. У конкуренцији старијих разреда победник је Матеја Милорадовић, а следе Павле Вујчић, Урош Рајковић и Давид Ранковић.

Са Општинске смотре у Жабарима

Директорка Народне библиотеке у Жабарима Драгана Стојадиновић честитала је ученицима на постигнутим резултатима и пожелела им пуно успеха на предстојећој Окружној смотри рецитатора, која ће се одржати у Жагубици. Овом приликом она је уручила захвалнице свим учесницима Смотре, члановима жирија и предшколцима ПУ „Моравски цвет“, који су у ревијалном делу отпевали песму „Нек живи љубав“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content