2020-09-23T10:46:27+02:00 23. септембра, 2020. 10:46 |

У Жагубици: Гасификација у завршној фази

Радови на гасоводу у општини Жагубица су у завршној фази. Изводе се у сарадњи са „Србијагасом“ и „Инвестгасом“. Послови на гасификацији се обављају на неколико локација.  Завршетак радова и пуштање гаса очекује се у току следеће године, рекао је заменик председника Општине Предраг Ивковић приликом обиласка локације на Тршком пољу и подсетио:

  • Крајем 2015. године Општина Жагубица, „Србијагас“ и „Инвестгас“ потписали су стратешки уговор о увођењу гаса на територији наше општине. Све општине Браничевског округа су, такође тада потписале сличне уговоре. При крају ове, 2020. године ради се крајња тачка гаса средњег притиска на Тршком пољу. Одавде ће се гас дистрибуирати у насеља општине Жагубица. Оваква станица ће бити и у насељу Сиге одакле ће гас да се дистрибуира према селима Доње реке. У овој фази завршено је око 95 одсто послова и остало је да се у Рибарској клисури споји још траса од 500 метара.

Дистрибутивни гасовод који води ка насељима жагубичке општине је урађен негде до 80 одсто, потврдио је Ивковић. Наредне године очекује се завршетак свих  радова и пуштање гаса.