Пожаревачко Удружење за помоћ деци са Дауновим синдромом “Осми дан” прославило је осми рођендан.

Удружење, које су основали родитељи деце која имају Даунов синдром данас броји деветнаест чланова. Током тих година, Удружење је допринело решавању свакодневних проблема особа са Дауновим синдромом.

Управо са тим циљем, “Осми дан” реализује бројне пројекте у сарадњи са локалном самоуправом. То су музичка, шаховска и креативно производна радионица. Сви пројекти базирају се на јачању породице, стимулацији и социјализацији деце.

Новина је спортско-рекреативна стимулативна радионица. Носилац пројекта је управо Удружење “Осми дан”, али ће овај пројекат обухватити сва удружњења која помажу деци са сметњама у развоју.

Председница Удружења Невенка Гајић каже да су проблеми са којима се суочавају и даље исти, али да се ангажовањем и добром сарадњом са локалном самоуправом решавају “у ходу”:
Невенка Гајић
– Крајњи циљ је да деца живе квалитетно и садржајно  и функционишу иоле самостално. Свака старосна категорија носи један нови изазов, полазак у вртић или школу, адаптација, запошљавање… То је живот и ми га у Удружењу живимо  као свака породица,  закључила је Гајић.
           
Иначе, чланови Удружења, осим бројних програмских активности, у септембру, планирају тродневну екскурзију у Републику Српску.                                                                                                                               
Тања Роквић
Share.

Comments are closed.

Skip to content