На конференцији за медије представници Главног одбора Удружења грађана „И ми се питамо“ Саша Ковач,  Даворин Живковић и Драган Паповић најавили су протест који ће бити одржан симболично, у минут до 12, у суботу 27. марта испред зграде Начелства у Пожаревцу.

 -На овај начин желимо да изразимо незадовољство јер се градоначелник Пожаревца оглушио о наш захтев за пријем који смо предали 8. марта. Желели смо да разговарамо о моделу помоћи музичарима, угоститељима и незапосленима. Сматрамо да постоји начин да нам се омогући да радимо и прехранимо своје породице уз поштовање епидемиолошких мера. Попут позоришта која организују представе и пожаревачки музичари би могли да организују концерте  радним данима од 18 и 20 часова и од продаје карата остваре одређену зараду. Такође, Град би требало да покрене неку врсту преквалификације за музичаре, који би после бесплатне обуке могли да постану професионални возачи, истиче Саша Ковач.

Представник Удружења, испред угоститеља, Даворин Живковић наглашава да свечане сале за организовање прослава пуних годину дана не раде и уколико се нешто ускоро не предузме сви ће доживети потпуни финансијски крах.

 -На територији Браничевског округа има око 30 сала које се озбиљно баве овим послом и за сада нас нико од надлежних није контактирао како би дошли до неког каквог таквог решења. Нечувено је да кафићи могу да раде, где се на малом простору окупља већи број људи, а да се власницима свечаних сала које имају услова да обезбеде потребну физичку дистанцу у потпуности не дозвољава рад, чак ни на отвореном простору, каже Живковић.

Представник Удружења испред незапослених Драган Паповић сматра да би градоначелник требало да одговори на питање шта је локална самоуправа урадила у последњих годину дана колико траје пандемија да би побољшала положај незапослених.

-Само у фебруару, на евиденцији Националне службе за запошљавање, 312 је незапослених више у односу на јануар, мали предузетници гасе своје радње, број незапослених расте, а локална самоуправа ништа не предузима по том питању. Пожаревац је постао класична билетарница у коме ко нема чланску карту СНС-а не може више да се запосли ни у приватном сектору, наглашава Паповић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content