2020-05-17T12:39:36+02:00 12. марта, 2020. 14:49 |

УГ „ИСКОРАК“: Прикупљање потписа за одборничку листу

У Удружењу грађана „Искорак“ у Пожаревцу у току је прикупљање потписа за одборничку листу за локалне изборе 26. априла.

„Искорак“, како је на конференцији за медије рекао др Звонимир Благојевић, председник Удружења, учествоваће на локалним, али не и на републичким изборима. Он је позвао бираче да подрже ову грађанску иницијативу:

-„Искорак“ ће учествовати на локалним изборима, али неће гласати ни подржати гласање не републичком нивоу. У Удружењу су актуелни и ванредни избори у Градској општини Костолац .

Др Благојевић је распуштање Скупштине ГО Костолац назвао неодговорним чином према грађанима јер није било никаквих разлога за такав потез власти:

-Доказ неодговорности се види и у чињеници да су у привременом органу, који ће водити Градску општину Костолац до ванредних избора, исти људи, досадашња председница Скупштине Милена Церовшек и председник Општине Серџо Крстаноски, који је месец дана раније поднео неопозиву оставку. У привремени орган је постављена и председница одборничке групе „Искорак“ професор Јасмина Ђорђевић Милорадовић, али ми не желимо и нећемо да учествујемо у томе јер ни у досадашњем раду нисмо имали сарадњу.

На конференцији за медије Сузана Горановић и др Звонимир Благојевић коментарисали су и отказе које су обоје добили, у Градској управи Пожаревац, односно Јавном предузећу  „Топлификација“.

Председник Искорака је обавестио медије и да му је ових дана стигла пресуда Апелационог суда којом је потврђено да је 2017. године добио незаконит отказ у ЈП „Топлификација“. Благојевић је такође рекао да очекује да правда победи и у другим споровима које воде отпуштени радници.