2021-09-11T19:09:06+02:00 11. септембра, 2021. 14:00 |

Унија Студената и компанија Меридиан у заједничкој борби!

ХУМАНОСТ БЕЗ ГРАНИЦА

Компанија Меридиан и спортски дух највећа су синергија. Ово превасходно важи за она спортска надметања чији је задатак најважнији од свих – помоћ суграђанима у невољи. Зато је пред регионалним лидером у индустрији забаве и овог викенда нови задатак звани хуманост.

Осмочлана породица Лазаревић из Кутлеша код Лесковца притиснута је озбиљним здравственим и материјалним недаћама – отац Игор има велике проблеме са видом, а најмлађој ћерки Лани је већ по рођењу дијагностификована цироза јетре. У три собе које прокишњавају, без купатила, ову породицу на окупу држи неизмерна љубав и заједништво.

У сарадњи са Студентском унијом студената ФОН и хуманитарном организацијом „Срби за Србе“, компанија Меридиан покровитељ је петог Хуманитарног спортског турнира на Ади Циганлији 11. и 12. септембра, који окупља спортисте и рекреативце племенитог срца који желе да се опробају у одбојци, баскету, футсалу, тенису и стоном тенису.

Меридианова донација, као и сав приход од учесника биће прослеђен породици Лазаревић, која у овом тренутку живи искључиво од социјалне помоћи и дечјег додатка.

Зато што живот увек побеђује, Меридиан овог викенда игра за оздрављење мале Лане и нови живот породице Лазаревић.

Видимо се 11. и 12. септембра на Ади Циганлији!

Донације за породицу Лазаревић могу се уплатити на следеће начине:

– Слањем СМС поруке на број 7763

– Уплатом на динарски рачун 160-279491-71

Победник хуманитарних лицитација, финансирање програма борбе против СМА, помоћ домаћем здравству…


Компанија Меридиан је већ годинама покровитељ како професионалног, тако и аматерског спорта широм Србије. Донације у виду дресова, лопти, спортске опреме, реконструкција

кошаркашких терена, само су део велике спортске приче највећег домаћег донатора како би спортска инфраструктура за будуће шампионе стигла у сваки кутак Србије.

Највеће регионално име из света забаве и игара на срећу овог је лета за сваку медаљу Србије на Олимпијским играма у Токију донирало 100.000 ДИНАРА у хуманитарне сврхе, а епитет друштвено одговорне куће оправдан је пре неколико седмица, победом на хуманитарној акцији за лечење малог Бошка Гуглете, поставши власник заставе Србије са потписима наших олимпијаца.

Меридиан већ неколико година својим донацијама подржава борбу малишана, њихових родитеља и домаћих хуманитарних фондација за благовремено лечење од СМА.

Србија се, као и читав свет, носи са великим проблемима и опасностима глобалне пандемије. Компанија Меридиан је од самог њеног почетка уз свој народ. Волонтери ове компаније непрестано оснажују појединце и институције које су на првој линији борбе против коронавируса.

Као шампион друштвене одговорности, Меридиан је упутио милионске донације здравственом систему Србије и земаља региона у борби против вируса.

Пакети помоћи допремљени су у преко 60 градова и општина, а неуморни волонтери стигли су у више од 100 здравствених установа Србије и региона.

Меридиан се прикључио и кампањама промоције масовне имунизације становништва у Србији и широм света (УНИЦЕФ програм у Индији), а својим примером већ годинама подстиче грађане да се укључе у акције добровољног давања крви.

Култура и уметност можда су и највише трпели током пандемије – зато је Меридиан посебне напоре улажио у оживљавање културне сцене у једном од најважнијих здања које ова земља има – Задужбини Илије М. Коларца.

Меридиан – лепша страна живота!