Доситејеви дани

Пар недеља уочи обележавања Дана Основне школе „Доситеј Обрадовић“, у овој образовној институцији приређују се „Доситејеви дани“. Тим поводом организовано је руско вече, литерарни и ликовни конкурси, спортски сусрети, шаховски турнир док је за данас предвиђена дечија еколошка представа у сарадњи са Еколошким друштвом Пожаревац. Ликовни конкурс обухватио је две теме: „Идејно решење за изглед школске заставе“ и „Какву фасаду желим за своју школу“, док су литерарци имали шансу да се опробају у темама: „У животу сваког ђака другарство је сила јака“ и „Ћутим и слушам. Желим да и мене чују“.

У оквиру спортских сусрета одржан је пријатељски одбојкашки меч са екипом Основне школе „Десанка Максимовић“ и кошаркашка утакмица против тима Основне школе „Краљ Александар Први“. На школском шаховском турниру учествовало је више од 30 ђака, што указује да је интересовање за овај спорт веома присутно и да га треба неговати. У прилог томе иде и чињеница да су ученици Школе „Доситеј Обрадовић“ познати као првопласирана пожаревачка екипа и учесници на републичким, а у појединим категоријама и на међународним надметањима. Вреди поменути да је у овај сегмент укључен и Шаховски клуб „Пожаревац“ и координатор за школски шах Видоје Лилић.

„Доситејеви дани“ биће крунисани у понедељак 20. новембра доделом награда најуспешнијим ученицима на општинским и окружним такмичењима током протекле школске године, док ће се 284. рођендан обележити у четвртак 23. новембра Свечаном академијом у Великој сали Центра за културу Пожаревац на којој ће, између осталог бити уручена признања радницима и пријатељима Школе као и ђацима који су са успехом презентовали своју школу на бројним републичким и међународним такмичењима.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content