ПОЛИТЕХНИЧКА ШКОЛА ПОЖАРЕВАЦ ПРЕДСТАВЉА СМЕРОВЕ

Возач моторних возила је један од најперспективнијих трогодишњих смерова, који након завршеног школовања ученику пружа возачку дозволу Б и Ц категорије. Самим тим свршени ђаци могу себи обезбедити добро плаћен посао у нашој земљи, али и у земљама Европске уније, где је потреба за возачима и даље више него актуелна.

Након завршеног школовања ученици уз диплому добијају и сертификат о стручној компетентности, којим се потврђује квалификација за возача теретног возила, која је међународно призната.

Ученици овог смера у току трогодишњег образовања стичу основно опште образовање, и крајње стручно образовање из саобраћајних предмета, кроз које ће савладати начин припремања документације и возила, управљање моторним возилом, контролу терета у току утовара, транспорта и истовара, вођење документације и евиденције, преглед и негу возила, као и безбедност и здравље на раду и друго. На тај начин ће поред практичне обуке, која се одвија на путничким аутомобилима и камиону, стећи и сва потребна теоријска знања за стручно вршење посла у овом делокругу  рада.

Ученике током школовања прати, усмерава и подучава стручни кадар наставника и инструктора вожње.

Ученици наше школе се годинама рангирају као једна од три најбоље школе у Србији, што потврђују и резултати на Републичком такмичењу средњих саобраћајних школа, које се одржава сваке године. На овогодишњем такмичењу наша школа се у укупном пласману нашла на трећем месту.

Након завршетка школовања ученицима је омогућено да се доквалификују на смер техничар друмског саобраћаја у склопу ванредног школовања у нашој школи, или да наставе своје школовање на некој од  високих школа струковних студија.

У склопу ванредног школовања ученици у нашој школи могу и да заврше специјализацију за возача моторних возила – специјалисту као и возача моторних возила – инструктора.

Share.

Comments are closed.

Skip to content