2021-06-11T23:06:15+02:00 11. јуна, 2021. 12:12 |

Уређују се плажа и спортски терени

Радови на уређењу Спортско – рекреативног центра „Топољар“, као и на реконструкцији спортских терена за мале спортове на потезу иза Спортске хале у Костолцу одвијају се према планираној динамици и ускоро се очекује њихов завршетак тако да ће грађани и најмлађи већ током овог лета моћи да користе нове функционалне терене за спорт и рекреацију.

Радове је ових дана обишао председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски са замеником Дарком Грубетићем, помоћницом Мајом Здравковић и директорком Центра за културу Јеленом Шаманц.

Током прошле недеље започето је постављање тартан подлоге на спортским теренима за одбојку и кошарку. Реч је о синтетичкој мултифункционалној подлози од масивних ЕПДМ гранула и полиуретанског везива укупне дебљине 10 мм. Нова спортска подлога отпорна је на УВ зрачење и постојана на атмосферске прилике. Што се Спортско-рекреативног центра „Топољар“ тиче представници Градске општине Костолац уверили су се да су овде у току припремни радови на постављању тартан подлоге на спортском терену за баскет. Захваљујући Влади Републике Србије и Граду Пожаревцу, за уградњу тартан подлоге издвојена су средства у износу од 5 милиона динара. Радове изводи „Пејком“ доо из Београда.

У Спортско – рекреативном центру „Топољар“ у току су и радови на замени старог и дотрајалог дечијег мобилијара и постављању новог. На подлози од гумених плоча биће постављени нови и модерни реквизити: три вртешке, три љуљашке са корпом, три клацкалице, као и светлећа њихалица и три гумене „бубамаре“. За ове намене, захваљујући Граду, из буџета Градске општине Костолац издвојена су средства у износу од око 3,5 милиона динара.