2020-07-02T09:42:43+02:00 2. јула, 2020. 09:42 |

Уручене награде „Бронзана пчела“

Каменово, село у петровачкој општини било је 19. и 20. јуна,  по 29. пут  домаћин учесницима и посетиоцима манифестације „Дани млавско-хомољских пчелара“.


За разлику од претходних година када  је ова смотра одржавана првог викенда у априлу, ове године због короне и ванредног стања, организована је у јуну. И поред тога организатори, чланови Друштва пчелара „Млава“ и генерални покровитељ – Општина,  задовољни су одзивом како излагача пчеларске опреме и произвођача меда, тако и посетилаца. Драгиша Јовић, председник Друштва изразио је наду да ће се наредне године, када се обележава јубилеј ове манифестације, 30. година њеног постојања, испоштовати термин одржавања у априлу. 

Овогодишње Дане пчелара отворио је председник Општине Душко Нединић, а осим њега испред локалне самоуправе присуствовали су још и помоћник председника Општине Борис Гвоздић и председник Скупштине општине Миланче Аћимовић.  

Присутне је поздравио председник Организационог одбора Драган Ђорђевић, који је изразио жаљење што Дани пчелара нису одржани почетком априла као претходних година, али и поред тога, како је рекао,  забележена је задовољавајућа посета.  

Првог дана манифестације уручене су традиционалне награде „Бронзана пчела“ Славици Станојловић, Вујадину Ђорђевићу и Општини Петровац. 

Другог дана прослављена је слава Друштва, колачар је био Драшко Миладиновић  из Трновча, док ће наредне године ту дужност обављати Љиљана Стевић из Каменова. 

Као и сваке и ове године пчелари су били веома заинтересовани за предавање Родољуба Живадиновића председника  Савеза пчеларских организација Србије, који је поред осталог говорио и о значају новооснованог погона у Рачи који ће се бавити пласирањем меда без посредника. 

*Пројекат суфинансира Општина Петровац на Млави