2020-02-03T13:24:11+01:00 3. фебруара, 2020. 13:24 |

Ускоро у Пожаревцу: Надметање за Миливојев штап и шешир

У Центру за културу Пожаревац ових дана врше се финалне припреме за шеснаесте Аматерске глумачке свечаности  „Миливојев штап и шешир“.

Уз редовне активности, техничко-стручни тим Центра свакодневно је на вези са представницима театара учесника, не би ли и овогодишња манифестација протекла у најбољем  реду. Селектори овогодишњих Сусрета варошких позоришта Србије Александар Лукић и Бојан Николић благовремено су одгледали завидан број представа и донели су одлуку о учесницима, а завеса ће се свечано подићи у понедељак 24. фебруара.

– Одгледавши велики број представа, колега Николић и ја одлучили смо да се на пожаревачкој сцени ове године нађу Позориште „Кастелум“ комадом „Каролина Нојбер“ , Позориште „Крик“ Крагујевац представом „Посета старе даме“, Градско позориште Јагодина комедијом „Пиџама за шесторо“, пожаревачки театар преставиће се делом „Уморни“, потом Академско позориште СКЦ Крагујевац драмским текстом „Хамелн“ и Милановачко позориште представом „Силвија“ чији ће се чланови надметати за најбољу глумачку креацију , рекао нам је Александар Лукић.

Последње вечери Аматерскиг глумачких свечаности, традиционално, по проглашењу глумца Фестивала, у част победника биће изведена најбоља представа Смотре „Живка Матић“, а овај пут у питању је комад „Протуве пију чај“ деспотовачког театра. Карте се могу купити у Билет сервису Центра за културу по цени од 300 динара.

В.Винкић